Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@13:17:26 GMT

ماجرای یک پست اینستاگرامی در صفحه ‌khamenei.ir

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۰۸۴۶

ماجرای یک پست اینستاگرامی در صفحه ‌khamenei.ir

به گزارش ایران آنلاین،مدتی است که روند اطلاع‌رسانی یک کانال خبری وابسته به نهادی که ذیل نام امام خمینی(ره) فعالیت می‌کند را با دقت بیشتری رصد می‌کنم؛ از قضا، اینگونه به نظر آمد که ادمین محترم این کانال خبری آگاهانه یا غیرآگاهانه در حال رصد سایت‌های خبری رسانه‌های بیگانه نظیر رادیو فردا، ایران اینترنشنال، صدای آمریکا و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بوده و برخی سوژه‌های زرد خبری( از جمله اظهارات شاذ فلان فرد یا ادعای تأیید نشده از بهمان مسئول و ..) را که این رسانه‌ها بر روی آن مانور می‌دهند، با جستجوی از منابع داخلی در رسانه متبوع خود منتشر می‌کند.
تعداد دیگری از کانال‌های خبری مخالف دولت نیز بر همین سبیل رفتار می‌کنند و حتی بعضا با ظرافت بیشتری سعی می‌کنند که با شیطنت در تیتر، پیام متفاوت از آنچه متن یک خبر می‌گوید، به مخاطب خود منتقل کنند.
اگرچه این مدل اطلاع‌رسانی مقلدانه از سوژه‌های مشترک ضدانقلاب و همراهی در بازتاب آن از حب دشمن نبوده و احتمالا از بغض دولت است، اما تأمل بی‌طرفانه بر چند نکته دراین‌باره الزامی است:

یکم؛ مردم ما امروز با دو جنگ تمام عیار دست و پنجه نرم می‌کنند؛ اول، جنگ سختی که در یک دهه اخیر خود را در قالب تهاجم اقتصادی بازآفرینی کرده و به کشور تحمیل شده است و دوم، جنگ روانی بواسطه امپراطوری رسانه‌ای و با محوریت انشقاق اجتماعی و دو قطبی سازی در جامعه ایرانی؛ بعید است هیچ ناظر منصف سیاسی بر این امر صحه نگذارد.

دوم؛ همانطور که هرگونه سوءمدیریت داخلی باعث مضاعف شدن اثرات جنگ سخت اقتصادی می‌‌شود، سوءرفتار رسانه‌ای (چه به واسطه افراد صاحب تریبون و چه انواع مکتوبات) نیز باعث مضاعف شدن اثرات جنگ روانی‌ خواهد شد و مخاطب رعایت این واقعیت فقط رسانه‌ی ملی یا رسانه‌های دولتی نیستند.

سوم؛  با هرگونه توجیه و هدفی که شاید آن را درست بشماریم، شایسته نیست که راهبرد مشترک با رویکردهای مخرب رسانه‌ای بیگانگان را سرلوحه کنش سیاسی خود قرار دهیم؛ مرزبندی با مزدوران رسانه‌های معاند که با ارتزاق از منابع انگلیسی و سعودی، نه تنها علیه جمهوری اسلامی فعالیت کرده بلکه در ضدیت مستقیم با منافع ایران و ایرانی هستند را باید یک هنجار رسانه‌ای جدی تلقی کنیم؛ این مرزبندی به ویژه در تعاملات توئیتری قابل لحاظ است.

در نمونه‌ی اخیر این سوژه‌یابی مشترک، ماجرای انتشار بخشی از بیانات رهبری مربوط به سال 98 در پست اینستاگرامی صفحه دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب است؛ والیبالیست‌های کشورمان برای اولین بار با یک مربی ایرانی به جمع هشت تیم برتر لیگ جهانی رفتند و صفحه khamenei.ir  با انتشار بخشی از بیانات رهبر انقلاب درباره ترجیح مربی ایرانی در عرصه ورزش به این اتفاق برجسته ملی پرداخت؛ از قضا، این رویداد در والیبال همزمان با ادامه چالش‌ها بر سر بهبود وضعیت تیم ملی فوتبال کشورمان و بحث و نظر درباره تغییر مربی همراه شد. با برکناری اسکوچیچ و تصمیم کمیته فنی فدراسیون مبنی بر تعیین یک مربی ایرانی که هنوز هم بر سر آن دعوای کارشناسی میان اهالی فوتبال در جریان است،  رسانه‌های معاند نیز فرصت را مغتنم شمرده و بر اساس رفتار ذاتی خود، از یک پست اینستاگرامی پیرامون والیبال، درباره مربی فوتبال خبرسازی کردند!

این خبرسازی تخریبی که با دست فرمان رسانه‌های بیگانه در جریان بود، به ناگاه با یادداشتی در روزنامه اعتماد تحت عنوان «چگونه پست اینستاگرامی سایت رهبر انقلاب معادلات تیم ملی فوتبال را تغییر داد؟» و مصاحبه‌ای  از سوی خبرنگار ورزشی خبرگزاری ایسنا به اشتباه بازنمایی می‌شود؛ به‌گونه‌ای که در مصاحبه ایسنا ادعا می‌شود که این سخنان رهبری که مربوط به سه سال پیش است، به تازگی عنوان شده!

حال آنکه با رجوع به همان بیانات رهبری درمی‌یابیم که ایشان در همان جلسه‌ای که بر ترجیح مربی وطنی به عنوان وضع مطلوب در کشور تأکید داشتند، عینا این مسئله را نیز تصریح فرمودند که «کارهای اجرائی مربوط به مسئولین خودش است؛ بنده دخالتی نمیکنم که بگویم این کار بشود، این کار نشود؛ امّا واقعاً معتقدم که شایسته است برای کشور ما که در ورزش، سرمربّی‌های باشگاه‌ها، [مسئولین] فدراسیون‌ها و مجموعه‌ها ایرانی باشند.»

بنابراین، این واقعیت مشهود است که تکمیل پازل «خبرسازی»، «قبح‌شکنی» یا «زردنگاری» رساانه‌های بیگانه تبعات بدی برای افکار عمومی و منافع ملی خواهد داشت؛ چه آنکه این سوژه‌یابی از سوی ادمین معمولی یک کانال چند هزار نفری صورت دهد، چه از سوی خبرنگار ورزشی یک رسانه یا حتی از چهره‌های مطرح جریان‌ها؛ در هر صورت، باید نقش و رسالت خبری خود را در این عرصه به درستی درک نماییم. دست آخر، امید آنکه منافع جناحی و سیاسی در همه‌ی رسانه و .. بر منافع ملی نچربد و آگاهی‌بخشی صادقانه شان و منزلت خود را در میان هر نوع رفتار رسانه‌ای دیگر بازیابد.


انتهای پیام/



 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پست اینستاگرامی رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: سفر سید ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور کشورمان به پاکستان بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های پاکستانی داشته است.

شبکه‌های خبری پاکستان از جمله جیو نیوز، سما تی وی، هم نیوز، آی آر وائی، دان نیوز، جی تی وی، ۹۲ نیوز، پی تی وی نیوز، دنیا نیوز، ۲۴ ایج دی نیوز، آج نیوز، جی این این نیوز و صدها شبکه‌ خبری محلی برنامه‌های دکتر رئیسی را به صورت زنده پوشش دادند.

در این سه روز برنامه‌های آیت الله رئیسی خبر اول هزاران خبرگزاری‌ و روزنامه‌ خبری بوده است.

جنگ نیوز پربازدیدترین روزنامه اردو زبان پاکستان در صفحه اول خود را به سخنرانی دکتر رئیسی اختصاص داد و با این تیتر «حمله اسراییل به ایران، نابودی اسراییل» نوشت: رییس جمهور ایران با بیان اینکه موضع اسلام آباد و تهران در قبال غزه یکی است، گفت: فلسطینی‌ها در جنگ با اسراییل پبروز خواهند شد، به رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهیم که اگر دوباره مرتکب اشتباه یعنی حمله به سرزمین ایران شود، وضعیت کاملاً دیگر خواهد شد و اسراییل نابود شده و از آن چیزی باقی نخواهد ماند. در مسئله فلسطین رویکرد ایران و پاکستان یکسان است.

این روزنامه اردو زبان در روز نخست سفر رییس جمهور کشورمان به پاکستان با تیتر «تصمیم ایران برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان» نوشت: رییس جمهور ایران دکتر رئیسی در اولین روز از سفر رسمی خود به پاکستان با محمد شهباز شریف نخست وزیر این کشور دیدار کرد و دو کشور ۸ یادداشت تفاهمنامه را امضا کردند. سران جمهوری اسلامی ایران و پاکستان عزم یکدیگر را نیز برای هدفگذاری مراودات تجاری ۱۰ میلیارد دلاری اعلام کردند.

روزنامه ایکسپریس نیوز پاکستان هم نوشت: رییس جمهور ایران در نشست خبری مشترک با نخست وزیر گفته است که مواضع ایران و پاکستان در مبارزه با تروریسم مواضع یکسانی است. مبارزه با جرایم سازمان یافته، مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با انواع ناامنی‌ها که امروز هم دو کشور و هم منطقه را تهدید می‌کند نگاه مشترک دو کشور است. دفاع از حقوق بشر و حقوق انسان محورهای همکاری‌های دو کشور است.

این روزنامه معروف پاکستان نوشت: رییس جمهور ایران اعلام کرد که سطح روابط تجاری میان ایران و پاکستان قابل قبول نیست و این روابط در گام اول باید به ۱۰ میلیارد دلار برسد. ایران و پاکستان ۸ سند همکاری امضا کردند.

همچنین رونامه دیلی پاکستان ضمن پوشش خبری بازدید رییس جمهور کشورمان از دانشگاه دولتی جی سی لاهور نوشت: قلب ما با پاکستانی‌ها می تپد، هیچ قدرتی در دنیا نمی‌تواند روابط ایران و پاکستان را خراب کند. بین دو کشور پیوندهای عمیق تاریخی، مذهبی و فرهنگی وجود دارد، توجه ویژه به دانش و مهارت و علم و فناوری نیاز امروز است.

روزنامه دنیا نیوز هم نقل از دکتر رئیسی نوشت: ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور ایران، پس از ورود به لاهور گفت: «می‌خواستم در یک اجتماع عمومی در پاکستان سخنرانی کنم اما به دلایلی ممکن نشده است.»

رییس جمهور ایران در سفر شهر لاهور با مریم نواز شریف، سر وزیر ایالت پنجاب، فرماندار پنجاب دیدار و درباره گسترش روابط بین دو کشور گفت‌وگو کرد.

روزنامه سما هم در صفحه اول خبر اصلی خود را به سخنرانی دکتر رییسی اختصاص داد و نوشت: رییس‌جمهور ایران پس از بازدید از آرامگاه اقبال لاهوری و مجموعه فرهنگی لاهور در سخنانی گفت: وحدت بین ایران و پاکستان، وحدت ناگسستنی است. همانطور که رهبر معظم فرمودند، پیروز این میدان فلسطینی‌ها و مردم غزه هستند.

روزنامه ۹۲ هم از قول دکتر رئیسی نوشت: هیچ قدرتی نمی‌تواند بین ایران و پاکستان جدایی بندازد.

دان نیوز یکی از روزنامه‌های مهم پاکستان هم با تیتر «هدفگذاری ایران و پاکستان برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری» نوشت: رییس جمهور ایران دکتر رئیسی در نشست خبری با نخست وزیر شهباز شریف با بیان اینکه سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور قابل قبول نیست، اظهار داشت: در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان تصمیم گرفتیم برای ارتقای سطح تعاملات تجاری و اقتصادی در گام اول مبادلات تجاری را به میزان ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهیم.

شبکه خبری ای آر وی نیوز نیز با تیتر «رییس جمهور ایران قبل از عزیمت به پاکستان چه گفت» به بررسی اهداف و برنامه‌های سفر رییس جمهور کشورمان به پاکستان پرداخت و تمامی برنامه‌های دکتر رئیسی را به صورت ویژه پوشش داد.

شبکه خبری ۲۴ نیز در مورد سفر رییس جمهور کشورمان یک برنامه ویژه با این موضوع تدارک دید و طی آن کارشناسان مطرح این کشور در مورد توافق‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و پاکستان صحبت کردند.

روزنامه کی ۲ نیز نوشت: مقامات پاکستانی از ایران برای سرمایه گذاری در شهرهای کراچی و لاهو دعوت کردند.

در پایان درمورد موضع گیری یکی از دیپلمات برجسته پاکستانی بخوانیم که به شدت مورد تقدیر و حمایت مردم پاکستانی قرار گرفت. ملیحه لودهی، سفیر پیشین پاکستان در ایالات متحده امریکا در یکی از مصاحبه‌های خود با جیو نیوز درباره سفر دکتر رئیسی و نگرانی آمریکا نسبت به آن گفت: «در مورد روابط با ایران با پاکستان خودمان باید تصمیم بگیریم نه آمریکا، اگر روابط خوب پاکستان و ایران به نفع ایالات متحده نیست، این به خود آمریکا مربوط است. ما باید طبق منافع خودمان عمل کنیم».

کد خبر 6088344

دیگر خبرها

  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • بمب خبری فوتبال؛ آنتونیو کونته مربی ناپولی شد
  • ماجرای دست‌بند پر سروصدای مربی لیگ برتری
  • آموزش خبرنگاران شهرستان‌های غرب گیلان
  • ماجرای انتشار دود در نمایشگاه بین‌المللی اصفهان چه بود؟ + فیلم
  • ماجرای انتشار دود در نمایشگاه بین‌المللی اصفهان چه بود؟
  • حاشیه مجدد در نشست خبری تن هاخ؛ محرومیت سه رسانه از طرح پرسش
  • ۱۰ رسانه جدید به جمع پایگاه‌های خبری ایلام پیوستند
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور